Seksuaaliterapia

Mitä seksuaaliterapiassa tapahtuu saattaa mietityttää?
Voinko tulla yksin vai voiko tulla yhdessä?

Apris Plan Oy tarjoaa seksuaaliterapiaa ammattitaidolla ja luottamuksella niin yksilöille kuin pareille. 

Seksuaaliterapian ensikäynnillä määritellään asia mikä on tulon syynä, pohditaan käyntikertojen määrää. Yleensä seksuaaliterapia on pitempikestoista kuin seksuaalineuvonta, noin 5-12 kertaa, tarpeen mukaan pidempäänkin. Seksuaaliterapia on prosessi, jonka kesto määräytyy aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeista käsin. 

Seksuaaliterapiassa pohditaan kokonaisvaltaisesti seksin, seksuaalisuuden, sukupuolisuuden ja läheisyyden kysymyksiä, seksuaalisia toimintahäiriöitä kuten orgasmi-, haluttomuus-, ja/tai erektio-ongelmia. Pitkäkestoisemmassa prosessissa käsittelyn aiheena voivat olla mm. asiakkaan seksuaalisen hyväksikäytön tai seksuaalisen väkivallan kokemuksia sekä sairauden tai vammautumisen vaikutuksista seksuaalisuuteen ja seksiin. 

Seksuaaliterapian tavoitteena on ammatillisin keinoin auttaa vapautumaan asiakkaan hyvinvointia haittaavista oireista tai käytöksestä. Seksuaaliterapeutti antaa tilanteen mukaan asiakkaalle tehtäviä, neuvoja ja keinoja, jotka auttavat edistämään hänen yksilöllistä prosessiaan. 

Seksuaaliterapia soveltuu eri-ikäisille ihmisille, koska seksuaalisuus muuttuu ja mukautuu elämäntilanteen ja ikääntymisen myötä. 

Scroll to Top